Kizárta a CSM a bírói karból Cristi Danileţ kolozsvári bírót

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) bírói részlege hétfői ülésén megszavazta Cristi Danileţ kizárását a bírói karból.

A Kolozs megyei törvényszék bíráját a közösségi oldalakon történő megnyilvánulásai miatt büntette a testület. Az igazságszolgáltatásban dolgozók jogállására vonatkozó törvény alapján meghozott döntés nem jogerős, a legfelsőbb bíróságon megfellebbezhető.

Cristi Danileţ kizárását a bírák és ügyészek fegyelmi vétségeit vizsgáló Igazságügyi Felügyelet javasolta CSM-nek.Forrás: Cristi Danileț Facebook-oldala

Danileț videoklipeket posztolt 2020-ban a Tik Tok-oldalára, amelyekben karate-mozdulatokat végez, illetve az élősövényt nyírja a kertjében, ezekkel ugyanis az indoklás szerint ártott az igazságügy jó hírének. „Nem tettem semmilyen kijelentést az igazságüggyel kapcsolatban, a felvételeknek pedig nincs közük a szakmámhoz” – reagált Facebook-oldalán a bíró, aki hozzátette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen.

A bírót 2020-ban már megbírságolták, amiért az ítélet értelmében ártott a szakma jó hírének. Akkor egy Facebook-bejegyzés miatt vonták le két hónapon át 5 százalékkal a fizetését. A 2019 januárjában közzétett posztban azt sejtette, hogy az olyan intézmények, mint a SRI, a rendőrség, a csendőrség, a hadsereg vagy a DNA politikai nyomás alatt állnak, emlékeztet a G4media.ro.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?