banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kis híján újabb kórháztűz Bukarestben: egyetlen tűzoltó alkalmazottja van a Marius Nasta-intézetnek

Egyetlen tűzoltó alkalmazottja van a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézetnek, de több mint hat hónapja szabadságon van – nyilatkozta hétfőn az egészségügyi intézmény menedzsere.

Beatrice Mahler azt mondta, a tűzoltói munkakörbe alkalmazott személy több ming fél éve vagy pihenő, vagy betegszabadságon van. „Nagyon nehéz dolgozni egy olyan közintézménynél, amelyben a személyzet nem akar dolgozni, és a menedzsernek, illetve a vezetőségnek olyan személyekkel kell együttműködnie, akik nem hajlandók részt venni a tevékenységekben, ugyanakkor csak nagyon nehezen lehet ezért szankcionálni őket. Mindenképpen felül kell vizsgálni az ezt szabályozó törvényeket” – fogalmazott.

A kórházi berendezések időszakos ellenőrzésével kapcsolatban Mahler rámutatott, erre van egy pontos eljárás, és figyelmet fordít arra, hogy ezt rendszeresen elvégezzék. Ugyanakkor kifejtette: a műszaki személyzetet mindössze hárman alkotják, és két villanyszerelő dolgozik az intézetnél, közülük egyiket a szükségállapot idején alkalmazták.

Mint ismert, vasárnap késő este tűz miatt riasztották a tűzoltókat a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézethez. A helyszínre kiérkezett egységek lángokat nem, csak füstkibocsátást észleltek az intézet udvarán levő mobilkórház egyik külső ventilátoránál. A koronavírusos betegek számára kialakított intenzív terápiás egységben hét személyt ápoltak, senki nem sérült meg. A betegeket áthelyezték más osztályokra, az incidens okát még vizsgálják.

(Címlapfotó forrása: Facebook/ Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?