banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Egy meghibásodott ventilátor okozott riadalmat a fővárosi tüdőszanatóriumban

Tűz miatt riasztották vasárnap késő este a tűzoltókat a bukaresti Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézethez. A helyszínre kiérkezett egységek lángokat nem, csak füstkibocsátást észleltek az udvaron levő mobilkórház egyik külső ventilátoránál. A koronavírusos betegek számára kialakított intenzív terápiás egységben hét személyt ápoltak, senki nem sérült meg.

A bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) vezetője, Orlando Şchiopu szerint vasárnap 22 óra 22 perckor kapták a riasztást, miszerint az ott dolgozók lángokat láttak a Marius Nasta-intézet intenzív terápiás egységként működő mobilkórházában. Tíz tűzoltóautót és 14 mentős egységet vezényeltek ki a helyszínre, tűz azonban nem volt, csak füstkibocsátást észleltek az egyik külső ventilátornál.

A katasztrófavédelem és a karbantartó cég közösen fogja megállapítani, hogy mi okozta a füstkibocsátást – mondta Şchiopu, hozzátéve, hogy a mobilkórház belsejébe nem jutott be a füst.

A Marius Nasta-intézet vezetője, Beatrice Mahler szerint az októberben létesített, 12 ágyas intenzív terápiás mobil egység múlt hét folyamán fertőtlenítés miatt zárva volt, pénteken nyitották meg. A koronavírus súlyos formájában szenvedő hét beteget ápoltak ott, egyikük sem szorult gépi lélegeztetésre. A hét páciens közül kettőt átvittek az intézet épületében működő intenzív osztályra, a többieket más osztályokon kezelik tovább.

Kiment a helyszínre vasárnap este az egészségügyi miniszter is. Vlad Voiculescu sajtónyilatkozatában azt mondta, „apró incidensről van szó, amely azonban nagy riadalmat okozott". A tárcavezető szerint a mobilkórház műszaki berendezését két hónappal ezelőtt ellenőrizték.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?