Kirepült az autó ablakán az anya és másfél éves gyermeke egy ütközés következtében

Ijesztő baleset történt vasárnap délelőtt Dâmbovița megyében: egy anya és másfél éves gyermeke kirepültek egy kisfurgon ablakán, amikor az egy kamionnal ütközött. A Dâmbovița megye egyik legveszélyesebb útkereszteződésében, Nisipuri nevű településnél történt balesetet térfigyelő kamerák rögzítették.

A felvételeken, amelyet az Antena3 hírcsatorna közölt, az látszik, ahogy egy sötét színű személyautó lelassít a piros jelzésnél, majd folytatja útját anélkül, hogy észrevenné a kisfurgont, amely a főbb útvonalon szabályosan közeledett nagyobb sebességgel.

A furgon vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést a szabálytalanul az útkereszteződésbe hajtó személygépkocsival, ám miután éppen, hogy súrolta annak elejét, nekiütközött egy szemből érkező kamionnak. Az ütközés következtében a kisfurgon két utasa, az anya és a gyermek kirepültek a jármű ablakán. A szemből jövő kamion vezetőjének esélye sem volt, hogy megelőzze az ütközést.

A nő és a kisgyermek is a hátsó ülésen ültek, nem voltak bekötve, sőt gyermekülés sem volt az autóban. A megrongálódott jármű mindhárom utasa – a kisgyermek, az anya és az autó vezetője is – kórházba került, egyikük sincs életveszélyes állapotban. A gyermeknek eltörött a lába és fejsérülést szenvedett, míg az anyának csak könnyebb sérülései vannak.

A rendőrség eljárást indított, hogy megállapítsa, kinek a hibájából történt a baleset. Nagy valószínűséggel a gyermek szüleit vonják majd felelősségre, mivel nem tettek eleget a biztonsági előírásoknak, amikor a kisgyermeket az autóba ültették – közölte a mentőszolgálat szóvivője.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?