Kilép Marosvásárhely metropolisz-övezetéből a megyei tanács

Maros Megye Tanács kilép a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezetből – hagyták jóvá a döntést a csütörtöki tanácsülésen.

Fotó: Péter Ferenc Facebook-oldala/archív

Mint arra az önkormányzat közleménye rámutatott: erre a határozatra azért volt szükség, mivel a Közigazgatási Törvénykönyv legutóbbi módosítása miatt a megyék, mint közigazgatási egységek nem lehetnek tagjai a metropolisz-övezeteknek. „Ilyen értelemben tehát nem csak szükséges, de kötelező is kilépnünk a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezetből. Ellenkező esetben kizárnánk a Metropolisz Övezetet a különböző pályázási lehetőségekből” – magyarázta Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke.

A Marosvásárhelyt és a környező községeket tömörítő metropolisz-övezetet még 2005-ben hozta létre a megyei önkormányzat.

A csütörtöki tanácsülésen különben jóváhagytak a filharmónia és a megyei múzeum költségvetéskiigazítását 77 ezer, illetve 750 ezer lejjel, miközben a Maros Megyei Klinikai Kórház büdzséjét 35 millió lejjel egészítik ki. Ugyanakkor hagyták jóvá a Nyárádtő–Ákosfalva közötti megyei út felújítására vonatkozó műszaki terv gazdasági mutatóit, amelynek értelmében az Anghel Saligny program által finanszírozott beruházás 22 millió lejbe fog kerülni, amelyhez a megyei tanács 9,8 millió lejjel járul hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?