Kihívás sepsiszentgyörgyieknek: áprilisban csökkentsék fogyasztásukat a legszükségesebbekre!

„Csökkents, használd újra vagy hasznosítsd újra” mottóval fogalmazta meg a sepsiszentgyörgyieket célzó kihívását az effAct mozgalom. Az önkormányzat ifjúsági irodája által indított több mint egy éve indított effAct nevű mozgalom keretében minden hónapban megfogalmaznak egy kihívást a sepsiszentgyörgyi lakosok felé, amelynek teljesítése által olyan szokásokat építhetnek be az életvitelükbe, amelyek visszafogják a pazarlást, átgondoltabbá teszik a mindennapokat.

Áprilisban az erőforrások pazarlásának visszafogását ösztönözik. A közösségi oldalon megfogalmazott felhívásban arra kérik a háromszéki megyeszékhely lakosait, hogy megfontoltan válasszanak termékeket és szolgáltatásokat; részesítsék előnyben a helyi alapanyagokat, termékeket és szolgáltatásokat; autó helyett közlekedjenek gyalog, kerékpárral, rollerrel, tömegközlekedéssel; minden fogyasztásukat csökkentsék a valóban szükséges mennyiségre és a használati tárgyai esetében a minőséget, a hosszú élettartamot részesítsék előnybe a mennyiséggel szemben.Illusztráció: Pexels„Összességében ez az áprilisi kihívás: tegyünk minden nap egy keveset a Reduce/Reuse/Recycle jelszó érvényesítése érdekében”, írják az effAct felhívásban.Az eddigi akciók egyrészt a városi mobilitás ösztönzésére és a környezetszennyezés csökkentésére összpontosítottak az autózásról való lemondással és alternatív közlekedési eszközök használatával. Emellett megfogalmaztak kihívásokat a szelektív hulladékgyűjtésre és újrahasznosításra, a felesleges ruhák vásárlásának leállítására és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre és energiafogyasztással való takarékoskodásra vonatkozóan is.

A szervezők az akció Facebook oldalán lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek, hogy tapasztalatokat cserélhessenek egymással, és friss információkat is kaphatnak a program újdonságairól. Az effAct minden hónapban egy újabb kihívás köré összpontosul, amelynek célja, hogy a változó tematikák és kihívások segítségével a sepsiszentgyörgyiek tudatosabb életformát alakíthassanak ki.eff

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?