banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kihirdette az államfő: távorvoslással is lehet egészségügyi szolgáltatást nyújtani

Valamennyi állami és magán egészségügyi egység online konzultáció útján is nyújthat egészségügyi ellátást. Klaus Iohannis elnök pénteken kihirdette a törvényt, amely szabályozza az általános jogi keretet, amely lehetővé ezeket a távközlés eszközeivel végezhető konzultációkat.

Az új szabályozási aktus célja, hogy kiegészítse az egészségügyi reformról szóló törvényt, hogy szabályozza azt az általános jogi keretet, amely lehetővé teszi minden állami és magán egészségügyi egység számára, hogy online konzultáció segítségével nyújtson egészségügyi ellátást – írja a Hotnews.ro.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels

A most kihirdetett intézkedés értelmében a háziorvosok és más szakorvosok járóbeteg-rendelői, a diagnosztikai és kezelőközpontok, az egészségügyi központok, laboratóriumok, valamint más állami és magán egészségügyi egységek, illetve az ágyakkal rendelkező állami és magán egészségügyi egységek megelőzési és gyógyító egészségügyi ellátást nyújthatnak a távközlés eszközeit használva.

A távközlési eszközök révén folytatott orvosi konzultációnak számít a távolról nyújtott orvosi szolgáltatások összessége, amikor az orvosi személyzet és a beteg nincs jelen egyidejűleg egyazon helyen, és amelyek célja a diagnózis felállítása, a kezelés kijelölése, az állapotok figyelemmel kísérése vagy a betegségmegelőzési módszerek javaslata, mindez biztonságos módon, az információs technológia és az elektronikus kommunikációs eszközök segítségével, áll az államfő által kihirdetett törvényben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?