Kidobta a cigarettacsikket az ablakon, 15 ezer lejre büntették

Kemény pénzbüntetést kapott egy galaci sofőr pénteken, mert cigarettacsikket dobott ki az autójából, és a csendőrök felszólítása ellenére sem volt hajlandó kiszállni az autóból és felvenni azt. A hatóságiak 15 ezer lejes büntetést szabtak ki rá.

Amint a Galac Megyei Csendőrség közleményében írják, „egyre kevesebb a jóérzésű ember”, és nem ritka látvány, hogy az autóvezetők különböző dolgokat dobnak ki az útra: műanyagpoharakat, üvegeket, cigarettavégeket, de még élelmiszert is.

„Ma egy 37 éves galaci férfi a történet főszereplője, aki úgy gondolta, hogy nincs értelme bepiszkolnia a luxusautója hamuzóját, kézenfekvőbb számára kidobni a cigarettát az ablakon” – fogalmaznak közleményükben a csendőrök.

Regula bunului simț a devenit opțională pentru mulți. Nu odată ne este dat să vedem că din autoturismul aflat în fața...

Közzétette: Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați – 2021. november 19., péntek

A luxusautó vezetőjének nem volt szerencséje, hiszen a forgalmi dugóban éppen egy csendőrautó állt mögötte, amikor kidobta a csikket az ablakon. A hatóságiak felszólították, hogy szálljon ki az autóból és vegye fel a hulladékot, ő azonban elkezdetett fenyegetőzni, hogy éppen az ügyvédjével beszél telefonon, aki majd segít neki.

A csendőrök nem voltak restek, 15 ezer lejjel bírságolták meg a túl magabiztos autóvezetőt. Közleményükben megjegyzik, hogy hasonló esetekben az ügyben eljáró csendőrnek joga van tízezertől húszezer lejig terjedő büntetést kiszabni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?