Kicsinyli a nyugdíjemelés mértékét az USR

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke bírálta a koalíciós pártok vezetői által hétfő este bejelentett 12,5 százalékos nyugdíjemelést, hangsúlyozva, hogy ez még az infláció mértékét sem fedezi.

Cătălin Drulă USR-elnök | Fotó: AgerpresCătălin Drulă egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy miután a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) hónapokon át „itt a piros, hol a pirost” játszott a nyugdíjakkal, végül bejelentették, hogy mindössze 12,5 százalékkal növelik ezeket, bár az országos helyreállítási tervben (PNRR) a nyugdíjkiadásokra megszabott felső határ 27 százalékos emelést is lehetővé tett volna.

„Ez a nyugdíjemelés még a 15 százalékos inflációt sem fedezi. Ez a szüleink és a nagyszüleink megalázása” – fogalmazott. Az ellenzéki párt vezetője hozzátette: a különnyugdíjak átlagos összege a nyolcszorosa a hozzájárulás elve alapján megítélt juttatásoknak, ugyanakkor meggyőződése, hogy sem a PSD, sem a PNL nem akarja eltörölni a törvényhozók különnyugdíját. „Sőt, január 1-jétől egy újabb kategória, a polgármesterek is különnyugdíjban részesülnek” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?