banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Kezdődik a parlamenti ülésszak, a költségvetés a törvényhozási prioritás

Az RMDSZ képviselőházi frakciója a parlament alakuló ülésén | Fotó: MTIHétfőn kezdődik a képviselőház és a szenátus tavaszi ülésszaka. Az első hetekben az állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés elfogadása jelenti majd a prioritást.

A parlament mindkét házában ülésezik a plénum hétfő délután, napirenden a házbizottságok tagjainak megválasztása szerepel. Csoma Botond képviselőházi frakcióvezető a Maszolnak elmondta, a héten várhatóan együttes ülést tartanak az RMDSZ frakciói, s ekkor döntenek a törvényhozási prioritásokról.

Az első napokban a szenátus, majd a képviselőház napirendjén szerepelni fog a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosításainak elutasítása. A honatyák  a Szociáldemokrata Párt (PSD) által tavaly benyújtott tervezeteket vitatják meg, amelyeket az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánított.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Hétfőn a miniszterelnök azt nyilatkozta: az idei költségvetés tervezetének kidolgozása „egy picit” elhúzódik, mert a minisztériumok még nem véglegesítették az egyes ágazatok reformjáról szóló elképzeléseiket, amitől a pénzek elosztása is függ.

Anca Dragu szenátusi elnök az Agerpresnek nemrég adott interjúban a fontos tervezetek között említette a Meleg ebéd az iskolákban program kiterjesztéséről vagy a hátrányos helyzetű személyek védelméről szólót. Emellett a házelnök támogatja néhány parlamenti különbizottság létrehozását, a tervek szerint ilyen testület foglalkozna a számvevőszék jelentéseivel, a választási folyamattal kapcsolatos kérdések megvizsgálásával vagy a nyugdíjrendszer méltánytalanságaival.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?