Két év után véletlenül találták meg az elveszett kutyust

A kutyára a Krassó-Szörény megyei Furlug egyik utcájában, két évvel az elvesztése után, véletlenül bukkant az állatrendőrség. Visszaadták a gazdáinak.

A rendőrök Furlug községben az állattartási feltételek betartását ellenőrizték, amikor meglátták az utcán felügyelet nélkül kóborló kutyát. Leolvasták a mikrochipjét, majd beazonosították a tulajdonosokat a nyilvántartásból. Kiderült, hogy a kutya egy temesvári családé, 2022-ben jelentették az elvesztését. Fotó: Krassó-Szörény Megyei Rendőrség Amikor felvették velük a kapcsolatot, azonnal a helyszínre siettek, hogy visszakapják a kedvencüket. „A viszontlátás öröme mérhetetlen volt mind a gazdák, mind az állat részéről” – tájékoztat a Krassó-Szörény megyei rendőrség.

Ez alkalommal is felhívják figyelmet arra, mennyire fontos a kutyák mikrochipezésére és a tulajdonosok regisztrációjára vonatkozó törvény betartása. A kutyákat a születésüktől számított legfeljebb 90 napon belül, de mindenképpen az elajándékozás, eladás, illetve nyilvános helyre vitelük előtt mikrochippel kell ellátni. Ennek elmulasztása szabálysértésnek minősül, 5000 és 10 000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő, idézi a rendőrség figyelmeztetését az Agerpres hírügynökség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?