Késsel támadt rendőrökre egy algériai migráns Cannes-ban

Késsel támadt meg egy algériai férfi több rendőrt is Cannes-ban hétfő reggel – számoltak be francia források. A támadóra rálőttek, kórházban ápolják.

A város rendőrkapitánysága előtt álló járművében támadtak meg egy rendőrt, késsel – erről számoltak be az első francia hírforrások a támadást követően, hozzátéve, hogy Cannes-ban eddig nem történt ilyen támadás.

A CNews kiemeli: a támadó azt kiáltotta: „a próféta nevében”. Az elsőként megrohamozott járőrt az életmentő mellénye óvta meg. A férfi ezután egy másik rendőrre is rátámadt, majd egy harmadik rendőr lőtt rá a támadóra, akit most a nizzai kórházban ápolnak.A cannes-i rendőrőrsnél történt a támadás | Fotó: Agerpres/EPA

„Késsel megsebesítettek egy rendőrt a cannes-i rendőrőrsön – jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren. – A támadót a kollégái semlegesítették. Ma reggel azonnal a helyszínre megyek, és minden támogatásomat megadom a nemzeti rendőrségnek és Cannes városának."

A Le Figaro úgy tudja: a támadó egy Lakhdar B. nevű, 1984-ben született algériai állampolgár, aki olaszországi tartózkodási engedéllyel rendelkezik. A migráns férfi 2016-ban érkezett legálisan Franciaországba, és a rendőrség és az igazságügyi szolgálatok számára eddig ismeretlen volt. A lap úgy tudja: vizsgálják a cselekmény esetleges terrorizmushoz kötődő hátterét, indítékait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Le Figaro, ahogy a többi nagyobb francia orgánum, nem említi meg, hogy a férfi „a prófétára” hivatkozott.

Kapcsolódók

Kimaradt?