Késik ugyan, de jövőre elkészül Belényes és Váradszentmárton körgyűrűje, ígéri Bolojan

Aláírták a finanszírozási szerződéseket Belényes és Váradszentmárton körgyűrűjének kivitelezésére, a két beruházás több mint 120 millió euróba kerül, jelentette be szombaton a közösségi médiában Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

„Ezen a héten a Közlekedési Minisztériumban aláírtuk a Belényes és Váradszentmárton körgyűrűinek európai alapokból történő finanszírozási szerződéseit. A szerződések aláírása biztosítja a projektek finanszírozását, beleértve a jövő évben elvégzendő munkálatokat is" – jelentette be Ilie Bolojan a Facebook-oldalán.

A belényesi beruházás összértéke 80,5 millió euró, áfával. A közgyűlés elnöke a projekt késlekedését így magyarázza: Tekintettel a munkálatok megkezdésének késedelmére, amelyet a szerződés odaítélése során benyújtott fellebbezések miatti perek okoznak, a munkálatokat nem lehet idén befejezni. Becsléseink szerint a kivitelezés több mint 45%-a idén elkészül." A több mint 50 százalékos, mintegy 44 millió eurós hiányt várhatóan jövőre pótolják.

Ilie Bolojan a váradszentmártoni körgyűrűvel kapcsolatos helyzetet is ismertette. „A finanszírozási szerződés teljes értéke 44 millió euró. Ennél a projektnél is késnek a munkálatok a kisajátítási eljárások miatt, emiatt az építők nem dolgozhattak a püspökfürdői felhajtónál" – írta a Facebookon. A késések miatt a munkálatokat idén nem tudják befejezni, ezt a projektet is szakaszolni kell, de az év végéig 60 százalékban elkészülnek. Mindkét projektet jövő nyárra befejezik, ígéri a tanácselnök. A szerződéseket a Közlekedési Minisztérium, mint a Közlekedési Program keretében az európai alapok kezelője, a Nemzeti Útinfrastruktúra-kezelő Vállalat és a Bihar Megyei Tanács írta alá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?