Kérhetik a cégek az AstraZeneca oltást alkalmazottaiknak

Az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) április 12-i irányelve szerint előzetes időpont-egyeztetés nélkül is beolthatják az AstraZeneca vakcinával a különböző cégek alkalmazottait. Az immunizált személyek bekerülnek oltások országos elektronikai jegyzékébe (RENV) és megkapják az oltási bizonyítványt is.

Bihar megyében április 21-éig kell jelentkezniük emailben azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élnének ezzel a lehetőséggel. Bihar megyében április 14-én tájékoztatta erről a lehetőségről a cégeket a közegészségügyi igazgatóság, a jelentkezéseket és a szükséges adatokat április 21-éig várják a vaccinarebihor@gmail.com email címre.

Azokhoz a cégeknek, amelyeknek száznál több alkalmazottjuk van, és az oltások beadására alkalmas helyiségük, mobil oltócsoportok szállnak ki, és helyben adják be a vakcinát.

A száznál kevesebb alkalmazottak foglalkoztató cégek esetében a dolgozók a nagyváradi, biharszentandrási, belényesi vagy margittai oltóponton (ezen a négy helyen oltanak AstraZenecával) kapják majd meg az oltásokat.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?