Kelemen Hunor: az RMDSZ vállalja a kormányzást

Továbbra is vállalja a kormányzati szerepet az RMDSZ – jelentette be a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) pénteki döntését Kelemen Hunor, a szervezet elnöke, jelenlegi ügyvivő miniszterelenök-helyettes.

A politikus az RMDSZ Facebook-oldalán kifejtette, hogy az SZKT online ülése előtt a megyei szervezetek elnökeivel is tanácskozást folytattak.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ma még nincs meg a többség a kormány beiktatásához a parlamentben, mégis fontosnak tartjuk a következetességet. Mi nem változtatjuk meg félóránként a véleményünket a kormány támogatásáról. Arra kérjük a kollégáinkat a PNL-ből és az USR-ből, hogy hagyjanak fel a vádaskodásokkal, a sértettséggel, mert ez nem jó irány! Ebből nem fog épülni az ország, csak még nagyobbak lesznek az árkok a társadalomban. Nincs további elvesztegetni való idő, tárgyalni kell, hosszabb perspektívát nyitni az együttműködésben. Itt van a járvány negyedik hulláma, a jövő évi állami költségvetés, a helyreállítási tervben vállalt projektek, amelyeket meg kell oldani, elő kell készíteni!” – fogalmazott Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Pénteken több ülést is tartottunk, először az RMDSZ megyei és területi szervezeteinek...

Közzétette: RMDSZ – 2021. október 29., péntek

Az RMDSZ elnöke szerint minisztereik és államtitkáraik büszkék lehetnek az eddigi eredményekre, „hiszen a magyar embereket és az egész társadalmat szolgálják”.

Kelemen Hunor ismertette azt is, hogy a tárgyalások eredményeként egy új minisztérium vezetését is megkapja az RMDSZ. A Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) pénteken Kelemen Hunort miniszterelnök-helyettesnek, Cseke Attilát a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium, Tánczos Barnát a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium, Novák Károly Eduárdot az Ifjúsági és Sportminisztérium élére javasolta, továbbá Hegedüs Csillát jelölte a testület az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma élére (a tárcánál jelenlegi államtitkári tisztséget tölt be).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Florin Cîțu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke és Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök pénteken kora este jelentette be, hogy a PNL-ből és az RMDSZ-ből álló kisebbségi kormány beiktatásához kérik a parlament támogatását.

Kapcsolódók

Kimaradt?