Kelemen Hunor Csíkkarcfalván: csak akkor van értelme a kormányzásnak, ha tudunk tenni valamit az emberekért

Falugyűlést tartottak Csíkkarcfalván csütörtökön. Az eseményen részt vett Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke is, aki az elmúlt közel két és fél éves kormányzati munkájának eredményeiről számolt be.

Kelemen Hunor szólt azokról a nehézségekről is, amelyekkel a közösség és a kormányzásban részt vevő RMDSZ szembesült: járvány, orosz–ukrán háború, infláció.

Fotó: Gönczy Tamás

„Egy-egy megvalósítás akkor látszik, amikor elmész egy olyan településre, ahol az elmúlt években dolgoztak ezekből a tervekből. A tapasztalatunk az, hogy nagyon sokszor nem tudnak arról, hogy mennyi mindent végeztünk a kormányzatban, mert az emberek egyébként nem ezzel foglalkoznak. Reggeltől estig mindenki a maga dolgával van elfoglalva, és ilyenkor, hogyha beszámolunk, akkor érzik, látják azt, hogy a kormányzásnak milyen eredményei vannak, és egyáltalán mit teszünk” – magyarázta Kelemen Hunor. Hozzátette, csak akkor van értelme a kormányzásnak, ha tudnak valamit tenni az emberekért.

Háromszintes iskola épül

Öt millió eurós pályázatból készülnek az új iskolaközpont tervei – számolt be a karcfalvi falugyűlésen Gábor Tibor polgármester. Ugyanakkor elkészültek a tervei egy egészségközpontnak, amiben az orvosi rendelők mellett szolgálati lakások is lesznek orvosok számára. A felcsíki településen, Csíkkarcfalván az elmúlt években számos beruházás történt.

A falugyűlésen felszólalt a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár igazgatója, Duda Tihamér is, aki elmondta, hogy a szükséges 153 családorvos helyett mindössze 130 van a megyében, fele pedig közeledik a nyugdíjkorhatárhoz. Ugyanakkor bemutatták Karcfalva új családorvosát is, Baróti Barnát, aki Csíkszentkirályon végzett munkája mellett hetente két alkalommal fogadja majd a betegeket a felcsíki településen is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?