Kamionok rakterében elrejtőzve próbált meg átjutni Magyarországra hatvan menekült

Összesen hatvan menekült próbált meg az elmúlt 24 órában törvénytelenül átjutni Magyarországra az Arad megyei román–magyar határszakaszon – közölte kedden a határrendészet.

Fotó: politiadefrontiera.roNegyven migránst egy kamion rakterében elrejtőzve találtak meg a nagylaki autópálya-határátkelőn tartott ellenőrzésen a hatóságok kedden hajnalban. Az alumíniumprofilokat szállító, lengyel rendszámú kamion Törökországból Lengyelországba tartott, amikor kevéssel éjfél után át akart lépni a román-magyar határon. A román határrendészek és a magyar rendőrök kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a bolgár sofőr által vezetett járművet, és a rakodótérben negyven embert találtak. A török és a szíriai állampolgárokat a határrendészet székhelyére kísérték be kivizsgálásra.

Szintén a nagylaki autópálya-határátkelőn egy török, illetve egy lengyel kamion rakterében további húsz menekültre bukkantak a hatóságokat. A bangladesi és a szomáliai állampolgárok ellen ugyancsak törvénytelen határátlépés kísérletének gyanújával indul eljárás.

Kapcsolódók

Kimaradt?