banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Jogerősen életfogytiglanra ítélték a gyerekét megölő kolozsvári férfit

A Kolozsvári Táblabíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a kolozsvári illetőségű férfit, aki tavaly nyáron megölte saját nyolc éves gyerekét, majd magával is megpróbált végezni – írta a clujust.ro portál.

Az elsőfokú ítéletet májusban mondta ki a bíróság, de az ellen fellebbezést nyújtott be a vádlott ügyvédje. A fellebbviteli bíróság azonban hétfőn helyben hagyta az alapfokon hozott döntést, így az elítéltre életfogytig tartó börtönbüntetés vár.

Takács György egy éve, tavaly július végén azzal a szándékkal ment el otthonról a nyolcéves kisfiával, hogy végez vele, majd magával is – az öngyilkosság végül nem sikerült. A férfi azért szánta el magát a borzasztó tettre, mert közel ötezer euróval tartozott a volt feleségének (a vagyonelosztásból származó pénzzel és gyerektartással), és mivel a gyerek anyja kilátásba helyezte a bírósági végrehajtást, attól tartott, hogy lefoglalják az autóját, amely – taxisként – az egyetlen kereseti forrása volt.A gyerekgyilkos apa elfogásakor | Archív felvétel

A rendőrök Oláhléta település határában találták meg kisfiú holttestét, akinek az eltűnését az édesanyja jelentette, mivel az apának – akivel közösen gyakorolták a felügyeleti jogot – két nappal korábban el kellett volna vinnie a gyereket hozzá. Egy nappal később az ugyancsak Kolozs megyei Alsófülén (a helyi lakosság jelzése nyomán) a rendvédelmi szervek nyomára bukkantak a gyilkosságot elkövető – akkor 46 éves – apjára is, aki a rendőrök láttán megpróbált öngyilkosságot elkövetni. A rendőrök közbeléptek, ellátták sebesüléseit és kórházba szállították.

Az ügyészségi vizsgálat szerint a kilátástalannak tűnő helyzetből más kiutat nem látó férfi egy konyhakéssel szúrta le a fiát, a gyilkos ezt követően két napig a tetemmel a gépkocsiban bujkált a rendőrök elől.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?