FRISSÍTVE – Tisztázták a kődarab eredetét, ami egy családi házra zuhant Dél-Erdélyben

Ez tört-zúzott a lakásban | A katasztrófavédelem fotója

FRISSÍTVE: Egy több mint 40 kilogramm súlyú és 30 centiméternél hosszabb szikladarab zuhant kedd délután egy családi házra Vajdhunyadon, jelentős károkat okozva. Személyi sérülés nem történt. FRISSÍTÉS: Tisztázták a kődarab eredetét.

Az Agerpres a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján számolt be a rendkívüli esetről, amelyet a 112-es egységes segélyhívószámon jelentett be a károsult család. A kődarab átszakította a ház tetejét és az emeleti szoba plafonját is, hatalmas rongálást végezve a bútorokban is.

A szerencsén múlott, hogy senki nem sérült meg, a családanya és két gyereke ugyanis a földszinten tartózkodtak, és egyik kiskorú sem a leckével volt elfoglava az íróasztalnál, ahová „az égből pottyant” a kő.

A katasztrófavédelem a nukleáris és vegyi csapatát küldte ki a helyszínre, amely a szikladarabot elszállította a petrozsényi bányabiztonsági és robbanásveszély-ellenőrző intézethez, ahol megvizsgálják, hogy milyen eredetű. Egyelőre az a magyarázat látszik a legvalószínűbbnek, hogy egy meteoritdarab zuhant a házra, de ez még csak feltételezés.

Az alba24.ro portál szerdai cikkében azt írta, hogy Vajdahunyadon, a megrongált csángótelepi lakáson kívül egy másik ház kertjében is hasonló kődarabot találtak. A Hunyad Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében tisztázta: megkövesedett salakdarabokról van szó, amiket körülbelül egy kilométerre a helyszínektől, az egykori kohászati vállalat telephelyén működő fémhulladék-hasznosító cégek egyike robbantással próbáld feldarabolni. A salakdarabok a robbantás erejétől repültek olyan messzire.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett rongálás gyanújával indított vizsgálatot a felelősök kézre kerítése érdekében.

Kapcsolódók

Kimaradt?