Iohannis ragaszkodik a luxushoz, most Dél-Koreába repült egy Gulfstream G550 magángéppel 

Dél-Koreában tárgyal a posztjáról az év végén távozó Klaus Iohannis. Az államfő ismét egy luxus repülőgéppel utazott. A Global Jet Luxembourg által üzemeltetett Gulfstream G550 típusú magánrepülő Szebenből szállt fel vasárnap Szöul irányában. 

Iohannis ugyanazzal a géppel repült, mint tavaly az Egyesült Arab Emírségekbe és Afrikába tett látogatásaikor. A Libertatea érdeklődésére az elnöki hivatal egy évvel ezelőtt arról tájékoztatott, hogy az intézmény 2017 elejéig a Tarom állami légivállalathoz forrdult az államfői járatok lebonyolítására, de ezután „más magán üzemeltetőkhöz fordult a Tarommal való együttműködési nehézségek miatt, amelyek 2016 folyamán jelentkeztek a szerződések megkötésekor”.

Ezzel a repülővel utazott Iohannis Szöulba Fotó: a Boarding Pass Facebook oldala

Klaus Iohannist három miniszter is elkísérte a szöuli tárgyalásokra, de Angel Tîlvăr védelmi tárcavezető, Luminița Odobescu külügyminiszter és Sebastian Burduja energetikai miniszter nem kapott helyet az államfő különgépén, ők menetrendszerinti járattal utaztak Dél-Koreába - értesült a Libertatea. .

Iohannis hétfőn koszorút helyezett el a szöuli nemzeti temetőben, ahol a hazájukért életüket adó emberek nyugszanak. Látogatásának első napján a román államfő ellátogat a demilitarizált övezetbe is. Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása szerint a látogatás célja a két ország közötti stratégiai partnerség megerősítése. Tizenhat év után ez az első román államelnöki szintű látogatás a Koreai Köztársaságban - idézte az Agerpres a közleményt. Jun Szogjol dél-koreai elnök kedden fogadja a román államfőt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?