banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Iohannis: este tíztől lehet kijárási tilalom, de nem tervezünk lezárásokat húsvétra

A koronavírus-fertőzés növekvő üteme miatt még ezen a héten újabb 30 nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, és valószínűleg a jelenlegi 23 óra helyett már 22 órától érvényes lesz az éjszakai kijárási tilalom – jelentette be kedd délután Klaus Iohannis államfő.

Az elnöki hivatalban tartott televíziós beszédében Iohannis kijelentette: nincs kilátásban húsvéti lezárás, vagyis a vírus terjedése ellen hozott szigorúbb korlátozások foganatosítása.

Az elnök Florin Cîțu miniszterelnökkel, Kelemen Hunor és Dan Barna kormányfő-helyettesekkel, a kabinet több tagjával és a koronavírus elleni védekezésben érintett szakkemberekkel tárgyalt a hivatalában.

Mint mondta, a kijárási tilalom bevezetése a jelenlegi 23 helyett már 22 órától (hajnali ötig) valószínűleg a veszélyhelyzet meghosszabbításával egyidejűleg lép életbe.

A fertőzések magas száma miatt a héten meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet, az eddigi korlátozások érvényben maradnak, de korábban fog kezdődni az éjszakai kijárási tilalom, valószínűleg 22 órakor mondta az államelnök.

A hatóságok nem terveznek teljes zárlatot bevezetni a húsvéti ünnepek idején nyomatékosította.Fel szeretném hívni azonban a figyelmet arra, hogy az utóbbi héten aggasztóan nőtt a fertőzések és az intenzív terápiás kezelésre szorulók száma, egyre nagyobb nyomás nehezedik az intenzív osztályokra tette hozzá az államelnök.

Iohannis ismételten az egészségügyi óvintézkedések betartására kérte fel a lakosságot, hogy ne vesszen kárba az, amit az oltási kampánnyal eddig nyertünk". Emlékeztetett, hogy már több mint egymillió személyt beoltottak, így a vírus elleni védettséggel rendelkező lakosság aránya nagyon jó lehet már idén nyárra.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?