Ingyenes utcai wifi-hozzáférést biztosítanak a szilágycsehiek számára

A Szilágy megyei Szilágycseh főterén, a parkokban, a főutcán és ezek 150 méteres körzetében szabadon lehet internetezni hamarosan – tudtuk meg Bálint Ervin polgármestertől.

Az önkormányzat sikeresen megpályázta a WiFi4EU programot, ezáltal a város 13 pontján nyílt wifi-hozzáférést biztosítanak a helybélieknek és a turistáknak, akik ily módon ingyen csatlakozhatnak a világhálóra.Szilágy megye több településén már sikeresen működik a rendszer | A szerző felvétele

„A héten megkötöttük a szerződést a Telecom szolgáltatóval, amelynek munkatársai már elkezdték felszerelni a villanyoszlopokra a berendezéseket és beüzemelni a hotspotokat. Bár a beruházás elvégzésére 90 nap áll a kivitelező cég rendelkezésére, egy-két héten belül végeznek a munkálatokkal, ennek köszönhetően Szilágycsehben is szabadon netezhetnek a városba érkező turisták” – nyilatkozta portálunknak a polgármester.

Véleménye szerint az internet szinte létfontosságú a mai világban, ezt tapasztalhattuk meg az utóbbi időben, hiszen nélküle az online tanulás, az ügyintézés csaknem lehetetlenné vált volna. Azáltal, hogy a közterületeken, parkokban is elérhetővé válik az internet, a fiatalok több időt tölthetnek majd a szabadban, és remélhetőleg nem csak azért, hogy a neten szörfözzenek - jegyezte meg. 

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy Európa-szerte nyilvános helyeken: parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban ingyenes internet-hozzáférést biztosítson a lakosok számára. A települések 15 ezer euró értékű utalványra pályázhatnak, amelyet wifi-berendezések telepítésére használhatnak fel. Az internet havi bérletét az önkormányzatok állják. Szilágy megyében már számos település pályázta meg sikeresen a WiFi4EU programot, köztük Szilágysomlyó, Kraszna, Kémer, Kárásztelek, Sarmaság és Szilágysámson is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?