banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ilyen lesz az időjárás október közepéig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az október közepéig érvényes időjárás-előrejelzést. A szakemberek szerint a következő négy hétben, szeptember 18. és október 16. között a hőmérséklet magasabb lesz az időszakra jellemzőnél, és az ország nagy részén kevés lesz a csapadék.

Melegebb lesz az ebben az időszakban megszokottnál – ezt jósolják a meteorológusok a következő hetekre. Szeptember 18. és 25. között különösen az ország északkeleti és nyugati részén lesz melegebb a szeptember végére jellemző hőmérsékleteknél.

Fotó forrása: Pexels

Az ország északnyugati részén lehet hűvösebb, ahol helyenként sok csapadék hull majd. Máshol viszont kevés csapadékra kell számítani, főleg a déli és délnyugati régiókban.

Szeptember 25. és október 2. között az átlaghőmérséklet az ország egész területén, de különösen a Kárpátokon kívüli régiókban magasabb lesz az átlagosnál. Kevés csapadékra kell számítani minden régióban, de különösen a nyugati és délnyugati régiókban.

Október 2. és 9. között a levegő átlaghőmérséklete az egész országban, de különösen a déli és délnyugati régiókban magasabb lesz az átlagosnál. Csapadék mindenütt kevés lesz, de különösen a hegyvidéki területeken.

A továbbiakban, október közepéig az átlaghőmérséklet Románia egész területén a szokásos értékek felett lesz, a csapadék mennyisége pedig az évnek erre az időszakára jellemző.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?