Idén nem drágít a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat

A szerző felvételei„Elég gondot jelent az embereknek a drága gáz és villany ezért azt szeretnénk, hogy 2022-ben ne kelljen többet fizetni a köztisztasági szolgáltatásért, egyelőre úgy tűnik, hogy ezt tudjuk is tartani” – nyilatkozta Máthé László a Tega Rt. igazgatója.

A sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat a háromszéki megyeszékhely mellett Kovászna megye 37 településén gyűjti össze a háztartási hulladékot és kiemelten hangsúlyt fektet a szelektív gyűjtésre, mert ezáltal kevesebbe kerül a hulladékok lerakóba való helyezése.

Máthé László rámutatott: amellett, hogy idén nem tervezik megemelni a hulladékelszállítási díjat, kedvezményes fizetési lehetőséget nyújtanak azoknak, akik előzetesen fizetnek. Ez szerint, aki április 30-ig egész évre befizeti a köztisztasági díjat 10 százalékos kedvezményben részesül, aki pedig fél évre befizet előzetesen az 5% kedvezményt kap. Máthé László szerint a kedvezmény azokra a jogi személyekre is érvényes, akiknek a szerződése előre rögzíti a hulladék mennyiségét.

Azokban a Kovászna megyei településeken, amelyekben a Tega Rt. gyűjti a háztartási hulladékot a 70 évesnél idősebb és 800 lej alatti nyugdíjjal rendelkező idős személyeknek egyáltalán nem kell fizetniük a hulladékszállításért, a 801-1000 lejes nyugdíjjal rendelkezők pedig 50% kedvezményben részesülnek. Az igazgató ugyanakkor arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy ez a kedvezmény akkor érvényes, ha egy 2022-es nyugdíjszelvénnyel alátámasztják a kérésüket, ennek a benyújtási határideje március utolsó napja és minden évben ezt újra le kell tenni.

Kapcsolódók

Kimaradt?