FRISSÍTVE – Ideiglenes oltóközpont nyílt meg a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen

FRISSÍTVE: Szerda délelőtt kezdte meg a működését a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) és a prefektúra által közösen felállított ideiglenes oltópont. FRISSÍTÉS: egyelőre 8–20 óra küözött működik az oltópont, de néhány napon belül éjjel-nappali állandó szolgálat lesz.

Az ideiglenes oltópont | Fotó: Arad Megyei Prefektúra Facebook-oldalaA határellenőrzési ponttól 50 méterre található létesítményben a Johnson & Johnson által kifejlesztett Janssen-vakcinát adják be az igénylőknek, azt, amelyikből egy adag is véd a koronavírus ellen.

A határátkelőhelyen létesített ideiglenes oltópont felállításáról azután döntöttek az Arad megyei hatóságok, hogy április végén, május elején megnőtt azoknak a külföldieknek, vagy külföldön dolgozó román állampolgároknak a száma, akik csak azért utaztak Aradra, hogy megkapják a koronavírus elleni oltást.

Tóth Csaba Arad megyei prefektus korábban a Maszol érdeklődésére elmondta: személyesen tud olyanok román állampolgárokról, akik külföldön élnek, de ott csak a várólistára kerültek fel, ezért inkább hazautaztak, és szabadságuk alatt mindkét dózist megkapják a vakcinából. A kormánymegbízott hozzátette, hogy a hatóságoknak szándékuk, hogy valamennyi forgalmasabb határátkelőhelyen ideiglenes oltóközpontokat nyissanak.

Napi 12 órában működik, de hamarosan éjjel-nappali lesz

Tóth Csaba kormánymegbízott a megnyitó után a Maszolnak elmondta: egyelőre 8 és 20 óra között működik az ideiglenes oltópont, de napokon belül remélhetőleg növelni tudják a személyzet állományát, és akkor éjjel-nappal állandó szolgálat lesz. Hozzátette, hogy a régi nagylaki (az országúti) határátkelőhelyen is létesíteni fognak egy ideiglenes oltóközpontot.

Az oltást nem csak – külföldön dolgozó, vagy ott lakó – román állampolgár kérheti az ideiglenes oltóponton, hanem „bárki, aki belép az országba”, és mindenkit ugyanúgy regisztrálnak, mint a belföldön lakókat.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?