banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Huszonöt migránst tartóztattak fel az Arad megyei határszakaszon

Az elmúlt 24 órában az aradi határőrök 25 Indiából és Afganisztánból érkező migránst fogtak el, akik három tehergépkocsiban megbújva vagy gyalog próbáltak illegálisan átjutni Magyarországra – tájékoztatott szerdán a határrendészet.

Gyulavarsándnál a határőrök 7 személyre bukkantak egy bolgár sofőr által vezetett, Törökországból Csehországba tartó kamion rakománya között elbújva. A vizsgálatkor kiderült, hogy afganisztáni és indiai polgárokról van szó, akik korábban menedékjogot kértek Romániában.

A határrendőrök további 5 személyt tartóztattak fel Gyulavarsánd közelében, a határvonaltól 300 méterre. Az Afganisztánból érkezett bevándorlók, akik szintén menedékkérők Romániában, gyalog próbáltak meg átkelni a román–magyar határon, hogy aztán Nyugat-Európa felé vegyék az irányt.

A közlemény szerint a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél két tehergépkocsiban 13 elrejtőzött személyre bukkantak, akikről kiderült, hogy Afganisztánból érkeztek, és menedékjogot kértek Romániában. Az egyik kamiont egy török, a másikat egy bolgár sofőr vezette, a szállítmányokat kísérő dokumentumok szerint Belgiumba és Németországba szállítottak volna bútort, illetve gépkocsi-alkatrészeket.

A hatóságok mindegyik esetben vizsgálatot indítottak.

(Nyitókép forrása: politiadefrontiera.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?