banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Hulladéktárolónak esett neki egy férfi Sepsiszentgyörgyön (VIDEÓ)

Egy fiatalember rongálta meg Sepsiszentgyörgyön a Csíki negyedi zárt hulladékgyűjtőt. Az elmúlt időszakban rendszeresen ismétlődő rongálások miatt a Tega köztisztasági vállalat térfigyelő kamerákat helyezett el a szemetesek közelében. Bár korábban arra is volt példa, hogy a térfigyelő kamerát is ellopták, ezúttal sikerült videóra venni a rongálást.

A Tega köztisztasági vállalat által szerkesztőségünkbe eljuttatott felvételen az látható, hogy egy fiatalember rángatja, majd feltöri a Csíki negyedi Romulus Cioflec utcai zárt hulladéktároló ajtaját. A felvételt a köztisztasági vállalat átadta a rendőrségnek is, abban a reményben, hogy sikerül azonosítani és megbüntetni az elkövetőt.

A köztisztasági vállalat úgy próbál rendet tartani, hogy bezárja a hulladékgyűjtőket és csak a környéken lakóknak biztosít hozzáférést a kukákhoz. Máthé László igazgató nemrég arról számolt be, hogy több tucat hulladékgyűjtőre szereltek új lakatot, de alig két nap alatt tízet feltörtek, volt ahol a lakatot feszítették le, máshol az ajtót rongálták meg. Korábban egyes helyekre térfigyelő kamerát szereltek, de az is eltűnt.

Mint arról korábban beszámoltunk, Sepsiszentgyörgyön rendszeresen megrongálják a hulladékgyűjtőket és szétdobálják a szemetet. Szemtanúktól érkező, azonnali bejelentés hiányában a jelenséggel szemben tehetetlen a helyi rendőrség. Hadnagy István, a helyi rendőrség igazgatója arra kéri a lakókat, ha rongálást vagy szemetelést látnak, azonnal hívják a 0800 800 767 zöld számot.

Arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, hogy szóljanak a rendőröknek és ne sodorják magukat bajba, biztonságos távból filmezzenek vagy készítsenek fényképet, hogy lehessen az elkövetőket felelősségre vonni. Tavaly viszont mindössze két esetben érkezett bejelentés hulladékgyűjtők rongálásáról a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrséghez, ami lényegesen kevesebb mint ahány alkalommal a Tega köztisztasági vállalat jelezte, hogy megrongálták a zárt hulladékszigeteket és szétdobálták a benne lévő szemetet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?