Kukázók rongálják a sepsiszentgyörgyi hulladéktárolókat

A köztisztasági vállalat több tucat sepsiszentgyörgyi hulladékgyűjtőre szerelt új lakatot, de két nap alatt – vélhetően a kukázók – 10-et feltörtek és néhány helyről a térfigyelő kamerát is elvitték. A rongálás zajjal járhatott, de még nem került szemtanú. Máthé László, a Tega köztisztasági vállalat igazgatója szerint nem állíthatnak rendőrt és nem szerelhetnek kamerát minden szemeteskuka mellé, ezért arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, ha rongálást látnak, riasszák a rendőrséget.

A sepsiszentgyörgyi zárt hulladékgyűjtők körül szétszórt szemét problémája nem új keletű. A Tega köztisztasági vállalat úgy próbál rendet tartani, hogy bezárja a hulladékgyűjtőket és csak a környéken lakóknak biztosít hozzáférést a kukákhoz. 

Pénteken 75 új lakatot vásároltak, 35 gyűjtőre helyeztek újat, de két nap eltelte után 10 ajtót újra nem lehet bezárni, sorolta Máthé László. Az igazgató szerint van, ahol a lakatot feszítették le, máshol az ajtót rongálták meg. Korábban egyes helyekre térfigyelő kamerákat szereltek és azok is eltűntek.

„Mivel vasból készült, erős tárgyakról beszélünk, nem lehet ezeket zaj nélkül megrongálni, valaki csak észreveszi, meghallja”, fogalmazta meg Máthé László, aki szerint a lakókra is szükség van, ha ezt a jelenséget meg akarják állítani. Arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, hogy szóljanak a rendőröknek és ne sodorják magukat bajba, biztonságos távból filmezzenek vagy készítsenek fényképet, hogy lehessen az elkövetőket felelősségre vonni.

Máthé László szerint hab a tortán, hogy „erős” elkövetők a napokban utcai szemeteseket rongáltak meg, a Grigore Bălan sugárúton a villanyrendőrtől a 105-ös tömbházig minden szemetest felrúgtak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?