banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Hűléssel fordult orvoshoz, a mentőautóban halt meg a 15 éves lány

A kórháztól néhány száz méterre, a mentőautóban halt meg megy 15 éves lány, akit édesanyja hűléses tünetekkel vitt háziorvoshoz. Rendőrségi eljárás indult az ügyben, írja a Libertatea.

A Vaslui megyei Tăcuta nevű településen lakó lány állapota már akkor súlyos volt, amikor csütörtökön az édesanyja elkísérte a háziorvoshoz. Az orvos mentőt hívott, de a lány a kórház felé vezető úton életét vesztette.

Teodora a Vaslui-i Ștefan Procopiu Líceum kilencedikes diákja volt, múlt héten fizika és matematika versenyeken elért jó eredményeiért díjazták az iskolában. Bentlakásban lakott, hétvégente pedig hazajárt Tăcutára. A január 24-i hivatalos szabadnap utáni kedden az édesanyja arról értesítette az osztályfőnököt, hogy Teodora meghűlt, ezért nem tud iskolába menni.A Vaslui-i Ștefan Procopiu Líceum | forrás: az iskola honlapja

Szerdán az édesanyja felkereste a falubeli háziorvost azzal, hogy a lánya köhög, lázas, néhány napja hűlés elleni gyógyszereket szed, és az otthon elvégzett koronavírus-nyáltesztjei negatívak voltak. A háziorvos arra kérte az anyát, hogy másnap vigye be a lányát konzultációra. Csütörtökön Teodora édesanyjával együtt eljutott a háziorvoshoz, aki megállapította, hogy a vérében 80 százalékos az oxigénszaturáció. Mentőt hívott, hogy a lányt azonnal kórházba szállítsák. A mentősök kérdésére, hogy miért fordultak ennyire későn orvoshoz, az anya azt mondta, hogy Teodora először visszautasította az orvosi konzultációt.Illusztráció: Agerpres

A lány állapota folyamatosan romlott a mentőautóban, és Vaslui előtt 20 kilométerrel elvesztette az eszméletét. A mentősök intenzív terápiás csapatot hívtak segítségül, a két autó Vaslui határában, a kórháztól néhány száz méterre találkozott, de a próbálkozások ellenére a lány életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség közölte, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indít eljárást, és folyamatban van a halál pontos okának megállapítása.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?