Hivatalos: tanítási szünet lesz hétfőn, minivakációra mehetnek a diákok

A kormány pénteki ülésén elfogadta, hogy ebben az esztendőben november 29-ét, hétfőt szabadnappá nyilvánítsák Romániában a közalkalmazottak számára. Rögzítették azt is, hogy a munkaszüneti nap a tanügyben dolgozókra is érvényes, így hétfőn tanítási szünet lesz. Az iskolások tehát egy pénteken kezdődő és szerdáig tartó minivakációra mehetnek.

Miután november 30-a, Szent András napja és december 1-je, Románia nemzeti ünnepe hivatalos munkaszüneti napnak számítanak, és ebben az esztendőben ezek keddre, illetve szerdára esnek, a kormány döntése értelmében a hétfőt, 29-ét is megadták szabadnapnak a közszférában dolgozóknak.

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter a pénteki kormányülés előtt közölte, hogy a kabinet ülésének napirendjén szerepel a tanítási szünet elrendeléséről szóló határozat is, amelyen „minden bizonnyal” elfogadnak.

Bár az erről szóló határozat hírünk közzétételéig még nem jelent meg, máris vannak olyan tanintézetek, amelyek közölték: hétfőn nem lesz tanítás. Ilyen a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum is, amelynek Fcebook-oldalán közzétették: „Most már hivatalosan is megszületett a kormányhatározat, amely kimondja, hogy november 29-e is szabadnap lesz. Így egy minivakáció következik. Találkozunk december 2-án, csütörtökön reggel!”

Cikkünk frissül.

(Nyitókép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?