banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Heves viharokra és kánikulára számíthatunk

A meteorológusok szerdán újabb első- és másodfokú, vagyis sárga és narancssárga figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére heves esőzések és zivatarok miatt. Ugyanakkor különösen az ország déli és délkeleti részén kánikula árható, a hőmérséklet elérheti a 37 Celsius-fokot.

Szerda déli 12 órától csütörtök hajnali 2 óráig 11 megyében lesz érvényben elsőfokú, sárga jelzésű figyelmeztetés a légköri instabilitás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Bánságban, Körösvidéken, Máramarosban, Erdélyben, Olténiában, Moldova északi felében, Északnyugat-Munténiában, valamint a hegyvidékeken rövid záporok, zivatarok, erős széllökések, orkánnal és jégesővel járó viharok várhatók. A csapadék mennyisége 20–25 l/négyzetméter lehet, elszigetelt esetekben pedig több mint 40 l/négyzetméter.

Fotó: Agerpres

A légköri instabilitásra vonatkozó narancssárga kódjelzés szerdán 14 órától csütörtökön 23 óráig érvényes.

A meteorológusok szerint a hegyvidéken, a Bánság déli részén, Olténia és Erdély nagy részén, valamint Moldova északnyugati vidékén heves záporok, zivatarok, villámlás és közepes intenzitású jégeső várható, rövid idő alatt négyzetméterenként akár 30–40 liternyi csapadék várható, elszigetelt esetekben helyenként előfordulhat 50–70 liter is.

Hőhullámok főként az ország déli és délkeleti részén lesznek. A meteorológusok szerint szerdán és csütörtökön kánikula várható Munténia nagy részén, Dobrudzsa nyugati részén és Moldova déli felén. A maximum hőmérséklet 33 és 37 Celsius-fok között alakul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?