banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Hétfőn zivatarok, helyenként jégeső várható, a következő napokban kánikula

Esőre és villámlásokra figyelmeztető sárga riasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 13 központi és délkeleti megyéjére, köztük Hargita és Kovászna megyékre.

A meteorológusok szerint hétfőn déltől 21 óráig a Keleti-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, valamint Moldva déli, Munténia északi részén és Dobrudzsában a fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, megerősödő szélre és helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 40 litert négyzetméterenként.

Illusztráció: Agerpres

Az elsőfokú riasztás Kovászna, Hargita, Prahova, Buzău, Brassó, Dâmboviţa, Bákó, Brăila, Galac, Vrancea, Neamţ, Tulcea és Konstanca megyére érvényes.

Sok helyen kánikula várható a következő napokban. Az előrejelzések szerint kedden, szerdán és csütörtökön délen és keleten fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Ezeken a területeken a nappali csúcshőmérséklet eléri a 33-36 Celsius-fokot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?