Hétfőtől ismét jegyezhetők a Tezaur államkötvények

Hétfőtől ismét jegyezhetők a Tezaur program keretében kibocsátott lakossági állampapírok – közölte a pénzügyminisztérium.

Az 1 és 3 éves futamidejű kötvények 6,25, illetve 7,10 százalékot kamatoznak.

Az anyagtalanított értékpapírok névértéke 1 lej. A pénzügyminisztérium közleménye szerint eddig idén több mint 178 ezren fektettek be Tezaur-kötvényekbe 7,56 milliárd lej értékben.

Fotó: pénzügyminisztérium

Az állampapírok online megvásárlására szeptember 18. és október 12. között van lehetőségük azoknak a magánszemélyeknek, akik regisztráltak az országos adóhatóság (ANAF) Privát Virtuális Tér (SPV - Spaţiu Privat Virtual) platformján. Emellett megvásárolhatók az államkincstár fiókjainál szeptember 18. és október 13. között, továbbá szeptember 18. és október 12. között a városi, szeptember 18. és október 11. között pedig a vidéki postahivatalokban.

A kötvények évente kiszámított kamatát a kibocsátási tájékoztatóban rögzített formában fizetik. A kötvények átruházhatók, és a futamidő lejárta előtt is bármikor visszaválthatók.

A kötvényeket olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik a vásárlás időpontjában betöltötték a 18 évet. A lakossági állampapírokból származó jövedelem nem adóköteles – emlékeztetett a pénzügyminisztrérium.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?