Hazatért Törökországból az első román kereső-mentőalakulat

Szerda éjjel hazatért a Törökországban küldetést teljesítő első kereső-mentőalakulat (RO-USAR).

Az alakulatot a február 6-i pusztító erejű törökországi és szíriai földrengés után indították útnak, feladatuk a romok alá került emberek megkeresése és megmentése volt.

A csapatot Nicolae Ciucă miniszterelnök fogadta az otopeni-i 90-es légi bázison. Ciucă a kormány nevében mondott nekik köszönetet, kijelentve, hogy Románia küldötteiként a román nép együttérzését, szolidaritását és empátiáját közvetítették a tragédia sújtotta török népnek.

Az alakulat hazai fogadtatásán jelen volt Lucian Bode belügyminiszter, Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetője, Daniel Petrescu vezérkari főnök, a bukaresti török nagykövetség több képviselője és a romániai török közösség több tagja is. Utóbbiak török és román zászlókkal várták a hazatérőket.

Lucian Bode belügyminiszter kijelentette, a román kereső-mentőcsapat ismét profizmusról, elhivatottságról és áldozatkészségről tett tanúbizonyságot. Hozzátette, az alakulat révén Románia ismét bebizonyította, hogy vészhelyzet esetén megbízható, szakértelemmel fellépő partnerként képes támogatást nyújtani a bajbajutottaknak.

A szerda éjjel hazatért kereső-mentőcsapat 55 főből állt; rövidesen 59 kollégájuk is visszatér az országba – mondta Bode.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?