Hazafelé tartanak a vendégmunkások, zsúfoltak az Arad megyei határátkelők

Arad megyében pénteken zsúfoltak voltak a főbb határátkelőhelyek a belépő oldalon, mivel hazafelé tartanak az év végi ünnepekre a külföldön dolgozó román vendégmunkások. A határrendészet intézkedéseket hozott a várakozási idő lerövidítésére.

A kép illusztráció | Fotó: Czinzel LászlóA nagylaki országúti határátkelőnél a legnagyobb a forgalom, ahol két belépősáv van nyitva. Itt legalább egy órát kell várakozni a dokumentumok ellenőrzésére. A nagylaki autópálya-határtákelőnél megközelítőleg 40 perc a várakozási idő annak ellenére, hogy öt sávon zajlik az ellenőrzés.

Andrei Dincă, az Arad megyei határrendészet szóvivője az Agerpresnek elmondta, hogy intézkedéseket hoztak a várakozási idő lerövidítésére, több határrendőrt állítottak szolgálatba. Az országos határrendészet is arról tájékoztatott pénteki közleményében, hogy az elkövetkező időszakban a várhatóan megemelkedő forgalom miatt maximális kapacitáson fognak dolgozni a határátkelőknél.

A Romániába érkezőknek azt tanácsolják, hogy használják a határrendészet honlapján elérhető, a várakozási időt nyomon követő online alkalmazást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?