Hatásszünet: jövő hétig várnak a nyugdíjemelés mértékének bejelentésével

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke úgy nyilatkozott csütörtök este, hogy „minden bizonnyal” jövő héten jelentik be Nicole Ciucă miniszterelnökkel, a nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel, az RMDSZ elnökével közösen a nyugdíjemelés mértékét.

A kormánykoalíciót alkotó pártok vezetői: Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu és Kelemen Hunor | Fotó: AgerpresCiolacu megerősítette, hogy 15 százalékos kerettel számolnak, ugyanakkor hozzátette: nem érthet egyet azzal, hogy mindenkinek egységesen 15 százalékkal emelkedjen a nyugdíja. „Határozottan emelkedni fog mindenki számára a nyugdíjpont értéke, de nem tudom, hogy 6-ra vagy 12-re” – fogalmazott. Hozzátette: „minden bizonnyal” a jövő héten jelentik be, hogy pontosan mennyivel emelik a nyugdíjakat január elsejétől.

„Nem tudok egyetérteni azzal, hogy a 20 ezer lejes különnyugdíjat ugyanolyan arányban emeljék meg, mint mondjuk egy 1200 lejes nyugdíjat. Ez teljes mértékben helytelen” – szögezte le Ciolacu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?