Hat-kilenc hónapon belül véget lehet vetni a pandémiának az egészségügyi miniszter szerint

Az oltás révén hat-kilenc hónapon belül véget lehet vetni a világjárványnak – nyilatkozta Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter az Antena 3 televíziócsatorna műsorában.

„A szabályok betartásával időt nyerhetünk, és megóvhatjuk a legsebezhetőbb emberek életét, de megszabadulni az oltás révén fogunk. Első alkalom, hogy reális esélyünk, reményünk van arra, hogy valamelyest meghatározott időn belül – ez lehet hat hónap, kilenc hónap – megszabadulhatunk ettől a világjárványtól” – mondta Voiculescu.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt az iskolák február 8-án történő megnyitására, Voiculescu azt felelte: a kormány csaknem minden tagja az iskolák, éttermek, kávézók megnyitását óhajtja, de ez csak biztonságos körülmények között történhet meg.

„Még nem tudjuk, hogy ez február 8-án, vagy valamivel később fog-e megtörténni. Nem tudjuk megmondani, mert még mi magunk se tudjuk, nem ismerjük a számokat” – szögezte le a miniszter, hozzátéve, hogy az ünnepek járványhelyzetre gyakorolt hatása a következő napokban fog megmutatkozni.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?