banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Három díszpolgári címet szavazott meg Szatmárnémeti helyi tanácsa

Simona-Mirela Miculescu, Románia UNESCO-nagykövete, Daniel David, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora és Osváth Richárd paralimpiai vívó kap díszpolgári kitüntetést szülővárosától, Szatmárnémetitől.

A csütörtökön megszavazott határozat szerint a három szatmári személyiség „szakmai tevékenységével és különleges eredményeivel hozzájárult Szatmárnémeti országos és nemzetközi elismertségéhez, kulturális fejlődéséhez és város hírnevének a növeléséhez”.

Simona-Mirela Miculescu, Románia állandó UNESCO delegáltja, rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, az első nő Romániában, aki 30 év fölötti diplomáciai karriert tudhat maga mögött nagyköveti ranggal.

Dr. Daniel Ovidiu David, a Babeș-Bolyai Egyetem rektora, a  Pszichológiai és Pszichoterápiás Tanszék alapítója, a New York-i Icahn School of Medicine at Mount Sinai docense, a romániai tudományos közösség egyik legismertebb pszichológusa. Számtalan országos és nemzetközi elismerésben részesült a pszichoterápia és a mentális egészség kutatása terén.

Osváth Richárd paralimpiai ezüstérmes és többszörös országos bajnok vívó, a sportág egyik legjobbja nemzetközi szinten is. Richárd 4 olimpiai érmet nyert a londoni, riói és tokiói paralimpiai játékokon, 2020-ban pedig az egri világbajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a következő időszakban ünnepségeket szervez, ahol a három új díszpolgár átveheti a „Szatmárnémeti Díszpolgára” oklevelet.

Kapcsolódók

Kimaradt?