banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Harmincöt millió euróból fejlesztik a Marosvásárhelyi Repülőteret

Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér épülőfélben lévő utasterminálját mutatta meg csütörtökön Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselőnek és a sajtónak a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc.

Az elöljáró közölte, a légikikötő történetének eddigi legnagyobb fejlesztése van folyamatban. A 35 millió euró összértékű beruházás uniós forrásokból valósul meg. Nemrég átadták a repülőtér korszerű tűzoltóállomását, most egy ezer személy befogadására alkalmas utasterminál épül.A szerző fotói Bővítik a repülőgép-parkolót is, itt a munkálatok 97 százaléka elkészült. Péter Ferenc közölte, hogy a repülőtér előtti parkoló bővítése és felújítása, illetve egy buszmegálló kiépítése is tervben van.

A repülőjáratok számának növelése kulcsfontosságú Maros megyében, hangzott el az eseményen, ezért a légi kikötő infrastruktúrájának fejlesztésére összpontosítanak, hogy a marosvásárhelyi repülőtér Erdély légi kapujává váljon. Ez a projekt nemcsak a közlekedés javítását szolgálja, hanem a megye gazdasági fejlődésének és jólétének alapjait is megteremti, fogalmazott Péter Ferenc.

Mindannyiunk számára egyértelmű, hogy az Európai Unió anyagi támogatása mennyire fontos a megye fejlesztése szempontjából. Uniós alapokból olyan beruházásokat sikerült elindítani az utóbbi években, amelyeket önerőből nem tudtunk volna véghez vinni. Ha csak a helyi költségvetésre támaszkodnánk, akkor ma nem lenne többek között felújított Kultúrpalotánk, vezetékes ivóvizünk, korszerű útjaink és a repülőteret sem tudnánk ilyen szinten fejleszteni” – hangsúlyozta Maros Megye Tanácsának elnöke.

A korszerűsítés jelentős mérföldkövet jelent a régió infrastruktúrájának fejlődésében és a gazdasági fellendülésében, mondta Winkler Gyula EP-képviselő. A politikus közölte, a reptér ékes példája annak, hogy mit jelent, ha ott vagyunk, ahol a rólunk szóló döntések megszületnek, legyen az a helyi vagy megyei önkormányzat, a bukaresti törvényhozás vagy az Európai Parlament. „A magyar képviselet olyan, mint egy háromlábú szék: ha bármely láb megroggyan, meggyengül közösségünk érdekérvényesítési ereje is. Június 9-én nagy lesz a tét, ezért kell elmenni szavazni, és fel kell mutatnunk közösségünk erejét!” – hangsúlyozta a képviselő.

Erős magyar összefogással el lehet érni, hogy Péter Ferenc vezesse továbbra is Maros megyét és Soós Zoltán Marosvásárhelyt, nyomatékosította Winkler Gyula. „A választások tétje, hogy az RMDSZ EP-képviselői továbbra is a magyarság érdekeit képviselhessék Brüsszelben. Csak így lesz erőnk itthon, az önkormányzatokban és hangunk az Európai Parlamentben” – mondta még Winkler Gyula.

Arra a kérdésre, hogy mikor fejeződnek be az utasterminál munkálatai, Péter Ferenc Maros Megyei Tanácselnök elmondta, minden erejükkel azon vannak, hogy haladjanak a munkálatok, ugyanis a részleges schengeni – légi közlekedést érintő – csatlakozás miatt a régi terminált két részre osztották, ami még inkább szűkítette a teret. Feltehetően július végén tudják átadni az utazóközönségnek az új létesítményt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?