FRISSÍTVE – Harminc év börtönre ítélték a caracali rémet, tettestársa hét évet kapott

Az Olt megyei törvényszék a törvény által előírt maximális büntetést, 30 év letöltendő börtönbüntetést szabott a caracali rémként ismert Gheorghe Dincára a „Caracal-ügyben”, amelyben Alexandra Măceșanu és Luizei Melencu eltűnésével kapcsolatos emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal, gyilkossággal és holttestek meggyalázásával vádolják. A bíróság döntése nem végleges, a most 69 éves elítélt fellebbezhet.

Stefan Risipițeanut, Dincă szomszédját, akit Luiza Melencu megerőszakolásával vádoltak, 7 év börtönre ítélték. Emellett a törvényszék pénteki döntése értelmében Luiza Melencu családjának 100 ezer, Alexandra Măceșanu családjának pedig 500 ezer eurós erkölcsi kártérítést ítéltek meg.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyosztály (DIICOT) vádiratát, amely alapján Gheorghe Dincát és szomszédját, Stefan Risipițeanut elítélték, 2020. január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken, az ügy tárgyalása idén májusban ért véget. A bírák kétszer elhalasztották az ítélethirdetést.

Fotó: Digi 24

Az ügyészek azzal vádolják a 69 éves caracali férfit, hogy 2019 áprilisában a Dolj megyei Dioști városából való 18 éves Luiza Melencut elrabolta, miközben a lány egy caracali utcán arra várt, hogy valaki hazavigye. 2019 júliusában állítólag ugyanezt tette az Olt megyei dobrosloveni-i 15 éves tinédzserrel, Alexandra Măceșanuval is.

Luizával ellentétben Alexandrának az emberrablást követő napon sikerült felhívnia a 112-es segélyhívót, és riasztotta hatóságokat. A rendőrök több óra elteltével rajtaütöttek Dincán a házában, de a lányokat már nem találták meg. Az ügyészek szerint Dincă megölte Alexandrát, majd a holttestét egy fémhordóban elégette.

A vádirat szerint Gheorghe Dincă kezdetben bevallotta, hogyan követte el a két gyilkosságot, később azonban tagadta, hogy ő ölte volna meg a két lányt, és azt állította, hogy eredeti vallomását a nyomozók fenyegetése alatt tette. 2020 januárjában, a bűnügyi nyomozás vége felé Dincă megváltoztatta vallomását és azt állította, hogy bizonyos Ștefan B. és Petruța M. a felelős a két lány eltűnéséért. Akkor leírta, hogyan néztek ki és milyen korúak voltak, a rendőrség pedig a lakossági nyilvántartásban kutatva három hasonló személyazonossági adatokkal rendelkező személyt talált. De amikor megmutatták neki az arcukról készült képeket, Dincă azt mondta, hogy egyiküket sem ismeri fel.

A bíróságon idén június 16-án tartott tárgyaláson a caracali rém utolsó szavaiban ismét Stefan B.-t és Petruța M.-et említette. Májusban Dincă 69 éves lett, kérte a bíróságot, hogy ítéljék el „bármilyen bűncselekményért, kivéve a gyilkosságot”.

Ugyanebben az ügyben Ștefan Risipițeanu, egy 48 éves caracali férfi, Dincă szomszédja, Luiza Melencu megerőszakolásával vádolják.

Az Olt megyei törvényszéken 2020. október 21-én kezdődött a tárgyalás, amikor a DIICOT kérésére a bíróság úgy döntött, hogy a tárgyalásokat zárt ajtók mögött tartják. A végső ítéletet a Craiovai Fellebbviteli Bíróság bírái hozzák meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?