Hamis oltási igazolásokat kiállítása miatt tartanak házkutatásokat hét megyében

Ötvenhat házkutatást tartanak a bűnüldöző szervek az ország hét megyéjében hamis oltási igazolványok kiállítása és felhasználása miatt.

A kép illusztráció | Fotó: Román RendőrségA házkutatások Mehedinţi, Temes, Brassó, Hunyad, Krassó-Szörény, Călăraşi és Tulcea megyében folynak a Mehedinţi megyei törvényszéki ügyészség irányításával, informatikai rendszerhez való illegális hozzáférés, informatikai csalás és hamis okiratok tudatos felhasználása gyanújával.

A nyomozati anyag szerint 2021 májusában és júniusában egy Drobeta-Turnu Severin-i férfi jogellenesen belépett a beoltott személyeket nyilvántartó elektronikus adatbázisba, és koronavírus ellen beoltott emberek személyes adatait felülírta más, nem beoltott emberek adataival, akiknek így oltási igazolványt tudott kiállítani.

A férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van. Az ügyben 95 olyan személy ellen folyik vizsgálat, akiknek a gyanúsított hamis oltási igazolványt állított ki. Négyen közülük hatósági felügyelet alatt vannak. A nyomozók 55 embert hallgatnak ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?