Hamarosan hozzáférhetők lesznek online a munkaszerződések

Az alkalmazottak hamarosan hozzá tudnak férni a munkaszerződéseikhez a Ghişeul.ro platformon keresztül, jelentette be Sebastian Burduja kutatásért, innovációért és digitalizálásért felelős miniszter. 

Elkezdődött a Ghişeul.ro platform és a területi munkafelügyelőségek informatikai rendszerének összekapcsolási folyamata, amelynek lezárultával az alkalmazottak hozzá tudnak majd férni a munkaszerződésükhöz – jelentette ki a tárcavezető egy csütörtöki szakmai rendezvényen.

Fotó: Agerpres

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a Ghişeul.ro online platform felhasználóinak a száma a két évvel ezelőtti néhány százezerről 1,7 millióra nőtt, és a minisztérium folyamatosan bővíti a szolgáltatásait. Legutóbb például lehetővé tették a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylését is a weboldalon keresztül – tette hozzá.

Burduja szerint sokan éppen az erkölcsi bizonyítvány igényléséért regisztráltak a Ghişeul.ro oldalon, és utána felfedezték, hogy ezen a platformon ki tudják fizetni az adóikat is. „Így működik a digitalizáció, a digitális átállás” – jelentette ki.

A miniszter elmondta, a következő időszakban lehetővé szeretnék tenni, hogy az alkalmazottak a Ghişeul.ro-n 2011-ig visszamenőleg hozzáférhessenek az egyéni munkaszerződéseikhez, amit jelenleg csak bürokratikus úton tehetnek meg. Az új szolgáltatást a Ghişeul.ro és a területi munkafelügyelőségek informatikai rendszerének összekapcsolása teszi lehetővé – részletezte Burduja.

A szakmai rendezvényen felszólaló Cristian Vasilcoiu munkaügyi államtitkár elmondta, hamarosan elkezdődik a munkafelügyelőség, a nyugdíjpénztár és a szociális kifizetési ügynökség informatikai rendszerének az összekapcsolása is. A munkaügyi minisztériumhoz tartozó intézmények digitalizálását az EU helyreállítási alapjából finanszírozzák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?