banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Halotti bizonyítványokat hamisítottak, négy személyt őrizetbe vettek

Négy személyt – köztük egy orvost is – őrizetbe vettek okirat-hamisítás és hivatali visszaélés vádjával. Azzal gyanúsítják őket, hogy mintegy 1200 halotti bizonyítványt hamisítottak – írja az Agerpres.

Egy orvost, két közvetítőt és egy temetkezési vállalatnál dolgozó balzsamozót tartóztatott le a bukaresti rendőrség. A sajtóközlemény szerint az ügyben még többen lehetnek érintettek, ezért további házkutatásokat és kihallgatásokat rendeltek el.

Illusztráció forrása: Pexels

A gyanú szerint orvosok pénzért állítottak ki halotti bizonyítványokat, amelyeket később a közvetítők és a temetkezési vállalat alkalmazottjai töltöttek ki. A balzsamozóról rendőrségi források szerint köztudott volt, hogy „jól mozog orvosi körökben”, így az elhunytak családtagjai hozzá fordultak, hogy meggyorsítsák a halál megállapításának folyamatát. A feltételezés szerint az orvosok – megfelelő díjazás ellenében – üres halotti igazolásokat állítottak ki, anélkül, hogy az elhunytat látták volna. A halál időpontját, helyét már a temetkezési vállalat alkalmazottja és a két közvetítő írta be. A hatóságok szerint mintegy 1200 dokumentumot hamisíthattak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?