Gyógyulni hívják Háromszékre a turistákat

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület szeptember 16. és 19. között újabb „sajtós körutat” szervez húsz olyan bukaresti szakújságíró számára, akik az egészséges életmódot népszerűsítő, a medical-spa jelenséggel foglalkozó, vagy épp orvosi szakmai témákat feldolgozó népszerű kiadványok, online magazinok, tévé- vagy rádióműsorok szerkesztői, és felfedezhetik Háromszék gyógyászati, az egészséges életmódot támogató erőforrásait, számolt be Godra Árpád.

A turisztikai egyesület igazgatója rámutatott: a több mint 600 napos koronavírus világjárvány után az emberek szükségét érzik a feltöltődésnek, az egészségük védelmének, a betegségek megelőzésének és az immunrendszerük megerősítésének. Ezért inkább a természethez és a gyógyító természeti erőforrásokhoz fordulnak.

Az Apor lányok feredője | Fotó: Demeter István

„Ezúttal nem Háromszék általános turisztikai bemutatása a cél, hanem elsősorban Kovászna megye gyógyító természeti erőforrásaira, az ezeken alapuló idegenforgalmi termékekre koncentrálunk, és a »press-trip« által szeretnénk megszólítani a kívánt belföldi célközönséget. A három nap alatt a vendégek ellátogatnak Kovászna városába, a TTS, a Clermont és a Căprioara hotelekbe, valamint azok wellness és spa központjaiba, ahol wellness és gyógykezeléseket próbálnak ki, ugyanakkor megismerkednek a Kovászna módszerrel a Benedek Géza Szívkórházban, vendégei lesznek a Hatolykai Fürdőközpontnak, a Bálványos Resortnak, továbbá megtekintik az Apor lányok feredőjét és a zabolai Mikes-kastélyt is” – ismertette a szakember.

Godra Árpád szerint a sajtókörút által szeretnék előkészíteni a Kovászna városi önkormányzat által épített wellness-központ népszerűsítését is, hogy a háromszéki fürdőváros kapcsán ne csak az államilag támogatott kezelési jegyekkel érkező nyugdíjasokra vagy szívbetegekre gondoljanak, hanem a megelőzésre és a wellnessre is, amellyel az aktív és magas fizetőképességgel rendelkező vendégeket célozzák meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?