Folytatódik a nagycsaládos kedvezményprogram Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is

Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is népszerűek a nagycsaládoknak nyújtott kedvezménykártyák. Sepsiszentgyörgyön negyedik éve működik az önkormányzat programja, amely ingyenes vagy kedvezményes hozzáférést biztosít a közszolgáltatásokhoz a három, vagy annál több gyereket nevelő családok számára.

Antal Árpád polgármester beszámolója szerint a kedvezményrendszert már 256 család 1168 tagja veszi igénybe. A sepsiszentgyörgyi nagycsaládok tagjai számára ingyenes parkolóhelyeket biztosítanak, emellett 75 százalékos árkedvezményt kap a család minden tagja az önkormányzati sport-, kulturális és szabadidőközpontokban, továbbá a rendezvényekre való belépés is kedvezményes. Az igénylése nincs határidőhöz kötve, folyamatosan lehet kérni a városházán.  

A szerző felvételei

Antal Árpád polgármester korábban elmondta: ez a program egy gesztus a nagycsaládok irányába, hiszen ez akkora anyagi segítséget jelent, amekkora mértékben tudnak vagy hajlandók élni vele az érintettek, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a többgyermekes családok érezzék: fontosak a városnak.

Kézdivásárhelyen decemberben igényelni kell a jövő évre érvényes kártyákat

Kézdivásárhely önkormányzata három éve vezette be a nagycsaládos kedvezményt és a jövő évre érvényes kártyákat még december 20-ig lehet igényelni. A kedvezménykártya évente újítandó, és akik már tavaly kiváltották, azoknak most csak a jövedelmet igazoló okiratot, a gyerekek iskolai igazolását és az adóbefizetésről szóló bizonylatot kell benyújtaniuk. Aki először kéri, annak ki kell töltenie egy saját felelősségű nyilatkozatot, hogy hány gyereket nevel, továbbá mellékelni kell a családtagok személyazonossági iratainak másolatát és azon családtagok fényképét, akik kérnek kártyát.

Fotó: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala

Szilveszter Szabolcs alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta: a kézdivásárhelyi nagycsaládoknak minden évben december 1-je és 20-a között van lehetőségük igényelni a vagy felújítani a kedvezménykártyát. A városháza a kártyákat egyszerre nyomtatja ki a kedvezményezetteknek, és azok listáját eljuttatja minden olyan érintett intézménynek, amely év közben kedvezményt biztosít számukra.    

A kézdivásárhelyi nagycsaládos kártya díjmentes parkolásra jogosít fel a tömbházak között, jár mellé egyéves bérlet a kézdivásárhelyi önkormányzat által üzemeltetett nyilvános parkolókba, 50 százalékos kedvezmény jár a helyi önkormányzat által működtetett művelődési intézmények és a műjégpálya belépőjére, valamint különböző kedvezmények a sportbázis belépőire.

Szilveszter Szabolcs érdeklődésünkre elmondta: 2020-ban 18 család, 2021-ben már 27 család élt a kedvezménykártya által nyújtott lehetőségekkel. A jogosultak száma ennél magasabb, mivel vannak köztük háromgyerekes, de akár hatgyerekes családok is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?