Florin Cîțu: júniustól teljes kapacitással működhetnek az éttermek és hotelek, de csak beoltottak részére

Június elsejétől az éttermek és a szállodák százszázalékos kihasználtsággal fogadhatnak olyan vendégeket, akiket beoltottak a koronavírus ellen – jelentette be keddi sajtónyilatkozatában Florin Cîțu miniszterelnök a G4Media szerint.

IllusztrációA kormányfő hozzátette, hogy ha júniusig meglesz az ötmillió beoltott fő, akkor eltörlik a kötelező maszkviselést a tengerparton és a hegyekben.

Változik néhány szabály a turistaszezonra, ha meglesz az ötmilliós beoltottság: nem kell majd maszkot viselni például a tengerpaton, vagy a hegyvidéki túrákon, azok pedig, akik megkapták a vakcinát, további kedvezményeket élvezhetnek: az éttermek vagy a tengerparti szállodák kapacitásuk száz százalékában fogadhatnak beoltott vendégeket” – nyilatkozta Cîțu.

A kormányfő hozzátette, hogy elképzelhető, hogy a magánrendezvények szervezését, illetve az azokon való részvételt is engedélyezzék a védőoltással rendelkezőknek.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy eltekintenek-e a kötelező köztéri maszkviseléstől is, határozottan kiejelntette, hogy egyelőre nem. „Megvárnánk az augusztus elsejét ezzel. Attól is függ, hogyan alakulnak a dolgok. Izraelben is például a lakosság 60 százalékos beoltottságánál törölték el a kültéri maszkviselést, és azt hiszem, az az a határ, ami után szóba jöhet ilyesmi” – fejtette ki.

A miniszterelnök szerint meglátszik az eredménye annak, hogy „rákapcsoltak” az oltáskampányra, és azért kevesebb napról napra az új koronavírus-fertőzések száma, mert egyre többen vannak beoltva. Florin Cîțu szerint az illetékes minisztériumközi bizottságban fogják megtárgyalni a június elsejétől kilátásba helyezett enyhítések konkrét bevezetését.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?