banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Florin Cîţu: az EB támogatja, hogy szüntessék meg az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust

Florin Cîţu miniszterelnök tárgyalt Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével a Romániával szemben alkalmazott jogállamisági mechanizmusról és a Romániáról szóló jelentésről, és szerinte az EB támogatja, hogy év végéig szüntessék meg az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (MCV) – számolt be a kormányfő csütörtök esti Facebook-bejegyzésében.

„Jó hír Románia számára!” – írta a közösségi oldalra. „Az Európai Bizottság támogatja az MCV megszüntetését ez év végéig. Ma találkoztam Vera Jourova asszonnyal, az európai értékekért és átláthatóságért felelős európai biztossal. Részletesen beszéltünk a Romániával kapcsolatos jogállamisági mechanizmusról és jelentésről. Románia kormánya támogatja ezt a mechanizmust, amely egységes értékelést nyújt a jogállamiságról minden EU-tagállam esetén. Nem lehet alku tárgya a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása. Ezek az Európai Unió politikai alapjai, amelyeket szigorúan be kell tartani” – olvasható Florin Cîţu bejegyzésében.

Vești bune pentru România! Comisia Europeană susține eliminarea MCV la finalul acestui an. Astăzi am avut o întâlnire...

Közzétette: Florin Cîţu – 2021. március 18., csütörtök

A miniszterelnök kifejtette: egyetért az európai értékekért és átláthatóságért felelős európai biztossal abban, hogy Románia ez év első felében teljesítse az EU tagállamaként érvényes, jogállamisággal kapcsolatos kötelezettségvállalásait. Ehhez a törvényhozásnak olyan jogszabályokat kell kidolgoznia, amelyek garantálják az igazságszolgáltatás hosszú távú függetlenségét és ellenállnak a politikai nyomásnak.

„Az igazságszolgáltatás függetlenségének visszaszerzése megkezdődött és folytatódik. Ez egy gyógyulási folyamat. Nem lesz könnyű, de elkerülhetetlen” – szögezte le Florin Cîţu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?