Florin Cîţu: a továbbiakban is számítunk Ludovic Orban segítségére

Ludovic Orban fontos szerepet tölt be a Nemzeti Liberális Pártban (PNL), a továbbiakban is számítanak a tapasztalatára – jelentette ki szombat este az alakulat újonnan megválasztott elnöke, Florin Cîţu.

Arról, hogy Ludovic Orban lemondani készül a képviselőházi elnöki tisztségről, Cîţu azt mondta: a volt pártelnöknek a lemondását nem a kormányhoz kell benyújtania, ahogyan kilátásba helyezte, hanem a parlamenthez.

A miniszterelnök hozzátette, beszélni fog a napokban Orbannal, akit nagyon tapasztalt politikusnak tart, és akinek a segítségére a párt a továbbiakban is számít. „Fontos szerepet tölt be a PNL-ben” – fogalmazott Cîţu. Ha Ludovic Orban lemond az alsóházi elnöki tisztségről, első körben egy ideiglenes házelnököt neveznek ki a helyére, magyarázta.

A Digi24 televíziónak nyilatkozva a PNL új elnöke azt is elmondta, fő célja, hogy a párt az összes soron következő választást megnyerje, az európai parlamenti, az önkormányzati, a parlamenti és az államfőválasztást is. „Mindent meg fogunk nyerni, mi leszünk a legnagyobb párt Romániában, mi leszünk az első helyen. Ha nem nyerünk, azt jelenti, hogy nem végeztem el a munkámat, és átadom a helyem másoknak” – fogalmazott a PNL új elnöke.

(Címlapfotó forrása: presidency.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?