banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Florin Cîţu: Az orosz diplomata kiutasításának nincs köze ahhoz, ami más EU-s országokban történik

Az orosz katonaiattasé-helyettes Romániából való kiutasítására vonatkozó döntésnek nincs köze ahhoz, ami az Európai Unió más országaiban történik, nem része egy kampánynak – jelentette ki Florin Cîţu miniszterelnök.

A TVR 1 hétfő esti műsorában arról kérdezték a kormányfőt, hogy Románia hétfői döntésével az Oroszország közelmúltban tett lépéseire reagáló államokhoz csatlakozott-e, és hogy lesznek-e még hasonló intézkedések.

„Én nem kapcsolnám össze ezt a döntést (az orosz katonaiattasé-helyettes Romániából való kiutasítása – szerk. megj.) valamely kampánnyal, vagy a többi államban történtekkel való szolidarizálással. Románia meghozott egy döntést, amit vállalt. De ennek nincs köze ahhoz, ami az EU más országaiban történik” – válaszolta Cîţu.

Az Agerpres emlékeztet, a román hatóságok nemkívánatos személynek nyilvánították Alekszej Grisajevet, a bukaresti orosz nagykövetség katonaiattasé-helyettesét, mivel „tevékenysége és cselekvései ellentétben állnak a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi egyezmény rendelkezéseivel” – tájékoztatott hétfőn a külügyi minisztérium.

A tárca szerint Bogdan Aurescu külügyminiszter hétfőn magához rendelte Valerji Kuzmin bukaresti orosz nagykövetet, és tájékoztatta őt a román hatóságok döntéséről. 

(Címlapképen Florin Cîţu miniszterelnök. Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kimaradt?