Felújítják Sepsiszentgyörgy fontosabb utcáit: vezetékcsere zajlik az aszfaltozás előtt

Sepsiszentgyörgy önkormányzata négy építőcégből álló konzorciummal írt alá kivitelezési szerződést, amelyben az építők vállalták, hogy áprilisban elkezdik és egy év alatt felújítják a Csíki, a Gyár, a Stadion, a Nicolae Iorga, a Grigore Bălan utcák útburkolatát és járdáit, illetve az Oltmező és a Păiuș David utcák járdáit, számolt be Antal Árpád polgármester.

A felújításra váró forgalmas utcák közül bonyolultabb kategóriába tartozik a Csíki és Gyár utca, ezekben ugyanis az útburkolat, a járdák és a közvilágítás korszerűsítését megelőzően a víz és szennyvízhálózat cseréjére és bővítésére is szükség van. Mint arról beszámoltunk, a Csíki utcában a Közüzemek vízszolgáltatónak többszöri határidő halasztással, de tavaly sikerült kicserélnie a vezetékeket, és az önkormányzat ideiglenes aszfaltot öntött a forgalmas, de feltúrt utcára. Idén pedig felújítják az úttestet és a járdát, kialakítják a biciklisávokat és modernizálják a közvilágítást.

A Közüzemek május végére ígéri a Gyár utcai vezetékek cseréjét

A víz és szennyvízvezetékek cseréje nem az önkormányzat, hanem a szolgáltató Közüzemek Rt. által vállalt munkálatok, amire azért van szükség, hogy az útfelújítást követően, egy ideig nem kelljen majd a földalatti munkálatok miatt feltörni az aszfaltot. A Közüzemek tavaly késő ősszel látott neki a sepsiszentgyörgyi Gyár utcában a szennyvízvezeték cseréjének, idézte fel Kozsokár Attila. A vízszolgáltató igazgatója szerint eddig sikerült tartaniuk az ütemtervet és azt ígéri, május végéig befejezik a szennyvízvezetékek cseréjét és azok bekötését a környező lakásokba. Ezt követően foghat neki az önkormányzat által megbízott építő cég az úttest felújításnak. 

Gyár utcai vezetékcsere | Fotó: Közüzemek

Kozsokár Attila szerint a rendőrséggel arra kérte a Közüzemeket, hogy ne zárja le teljesen a forgalom elől a Gyár utcát, mert nehezen lehetne más irányba elvezetni az ott közlekedő járműveket. A vízszolgáltató igazgatója azonban nem zárja, ki hogy egy rövid időre mégis bekövetkezhet a Gyár utca teljes lezárása is. Hozzátette: a Közüzemek munkatársai eddig 423 méteren cseréltek vezetéket, 8 darab aknát alakítottak ki, illetve 8 darab csatlakozót cseréltek – pillanatnyilag a vezetékek és a bekötések cseréje is zajlik.

Nagyobb beruházásokra kerül sor Sepsiszentgyörgyön

Antal Árpád polgármester szerint az önkormányzat idén és jövőben 127 millió euróra ír ki közbeszerzést utakra, járdákra, bicikliútra, tömbházszigetelésre, épületek felújítására vagy építésére. Emellett további 100 millió eurónyi beruházás valósul meg, amit központi hatóságok bonyolítanak le a háromszéki megyeszékhelyen, ilyen például a terelőút, a jégcsarnok, az ANL-tömbházak és a bölcsődék építése, sorolta az elöljáró.

A Maszol érdeklődésére Antal Árpád elmondta: a kivitelező jó ütemben halad a Sepsiszentgyörgyi terelőút építésével, aminek jövő év májusáig kell elkészülnie. Azt követően az áthaladó forgalom már nem vonul végig a városon, ezért az önkormányzat tervezi, hogy amint tehermentesítik az Oltmező és Paius David utcákat, kicserélik azok koptatórétegét és néhány évre meg lesz oldva az aszfaltozási probléma.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?